Bussen weer spik en span

Op 13 juni zijn onze bussen van binnen gewassen door onze vrijwilligers. De bussen kunnen weer een tijdje mee.

Uiteraard zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het schoonhouden van de bussen. Voor informatie kunt u contact opnemen met penn.plusbus.doesburg@gmail.com.

=====================================================================================================================================


Bestuursveranderingen binnen de Plusbus Doesburg

Binnen de stichting aangepast vervoer Doesburg e.o. zijn er sinds 1-1-2022 een aantal nieuwe bestuursleden. M.i.v. 24 januari 2022 ziet het bestuur er als volgt uit:

P.M. Moerdijkvoorzitter
P.H. Starreveldsecretaris
J. de Hooppenningmeester
G.A. Besselink-Nijen Twilhaarbestuurslid
H. Rehorst-Horstmanbestuurslid
H. Witjesbestuurslid

De Plusbus is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur,
op telefoonnummer 06 41 91 77 57. Ook kunt u via onze website www.plusbusdoesburg.nl eenvoudig zelf een rit aanvragen.

=====================================================================================================================================

De Plusbus Doesburg e.o. verhoogt de rittarieven per 1 januari 2022.

Vanaf 1 januari 2018 werd het door gemeentelijk beleid voor inwoners van de gemeente Doesburg

voordeliger om gebruik te maken van de Plusbus Doesburg. Veel Doesburgers hebben de afgelopen

jaren hier dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

De tarieven in het openbaar vervoer zijn de afgelopen jaren flink gestegen. De tarieven van de

Plusbus zijn sinds 2016 niet verhoogd, ondanks dat de kosten toenamen. Helaas zijn wij thans

genoodzaakt om deze, vanwege de diverse prijsontwikkelingen waar wij mee te maken hebben, aan

te passen.

Dit betekent voor u dat de kosten, voor één enkele rit in Doesburg, vanaf 1 januari 2022 € 1,50 gaat

bedragen. Ook ritten buiten genoemde plaatsen zullen we aan moeten passen.

Het totale tarievenoverzicht (voor inwoners van Doesburg en inwoners van andere gemeenten) vindt

u terug op onze website pagina informatie en nieuws, of is op te vragen bij het kantoor van de Plusbus.

Wilt u van de Plusbus gebruik maken, bel dan minimaal 2 dagen van te voren naar de Plusbus om uw

rit -of ritten- aan te vragen.

Let wel: u wordt op het afgesproken tijdstip thuis opgehaald en gebracht naar het door u opgegeven

adres. Vervoer van deur tot deur en nagenoeg altijd op tijd!

De Plusbus is telefonisch bereikbaar op tel.nr. 06 41 91 77 57 op elke werkdag van 8.30 uur tot 12.00

uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Via onze website: www.plusbusdoesburg.nl kunt u ook eenvoudig zelf een rit aanvragen

=====================================================================================================================================

Persbericht de Gelderlander door Pim Roelofs 14-10-21, 14:51

De Plusbus in Doesburg bestaat exact 30 jaar en krijgt een verrassend ‘cadeau’: een piepjonge chauffeur (21) meldt zich aan. ,,Nog niet eerder meegemaakt.”

Een oproep in het huis-aan-huisblad: ‘De Plusbus in Doesburg zoekt chauffeurs’. Met dat berichtje probeert de stichting Aangepast Vervoer Doesburg en Omstreken, zoals de Plusbus officieel heet, nieuwe vrijwilligers te vinden.

De groep chauffeurs is op leeftijd en nieuw bloed is meer dan welkom. Soms meldt zich een zestigplusser aan, soms blijft een reactie uit. Hoe anders is dat dit jaar.

Jesse geeft hoop

Jesse de Hoop (21) uit Doesburg wil iets betekenen voor zijn stadgenoten op leeftijd en reageerde op de advertentie van de Plusbus, die 55-plussers op afspraak in een straal van 15 kilometer rond de Hanzestad van a naar b brengt en weer terug. De Hoop kon direct langskomen en viel in de smaak. ,,Ik doe graag iets extra’s”, zegt hij.

Ik ken al best veel passagiers, maar als ik iemand voor het eerst rijd dan zie je de verbazing in de ogen. Snap ik, de andere chauffeurs zijn vaak een stuk ouder verteld Jesse de Hoop.

Inmiddels zit De Hoop alweer een half jaartje achter het stuur van de Plusbus. Hij rijdt vooral op zaterdag. Doordeweeks is hij druk met zijn studie aan de pabo.

,,Ik ken al best veel passagiers, maar als ik iemand voor het eerst rijd, dan zie je de verbazing in de ogen. Snap ik, de andere chauffeurs zijn vaak een stuk ouder. Je krijgt heel andere gesprekken. Laatst sprak een vrouw over haar kleinkinderen. Die waren van mijn leeftijd.”

Ook een eigen auto

,,Jesse is misschien wel de jongste Plusbus-chauffeur van Nederland. Wij zijn heel blij met hem”, vertelt Theo van Leeuwen, voorzitter van de Plusbus in Doesburg. Bang dat de jonge chauffeur brokken maakt, is de preses niet. De Hoop haalde in 2017 zijn theorie- en rijexamen in een keer.

,,Ik rij voorzichtig”, zegt De Hoop, die de eerste paar ritten iemand meekreeg in de bus om te kijken of het goed ging. ,,Inmiddels heb ik best wat rijervaring, ondanks mijn jonge leeftijd. Sinds januari heb ik ook een eigen auto”, vult hij aan.

De Plusbus in Doesburg is 30 jaar geleden ontstaan uit een initiatief van de Ouderenraad en de Gehandicaptenraad in de Hanzestad. Zij constateerden dat kwetsbare ouderen vaak thuis bleven. Dit omdat reizen voor hen te duur werd of te veel gedoe opleverde. ,,Terwijl erop uitgaan juist zo leuk kan zijn. Mensen die alleen thuis zitten vereenzamen”, vertelt voorzitter Van Leeuwen.

Inmiddels heb ik best wat rijerva­ring, zegt Jesse de Hoop, ondanks mijn jonge leeftijd. Sinds januari heb ik ook een eigen auto.

Paar euro

De Plusbus brengt 55-plussers voor een paar euro van deur tot deur en ook rolstoelgebruikers kunnen mee. Mensen die slecht ter been zijn worden door de chauffeur geholpen bij het in- en uitstappen. De bus rijdt in een straal van 15 kilometer om Doesburg en mensen kunnen mee voor een bezoek aan bijvoorbeeld de kapper, zwembad, familie of huisarts.

De langst zittende actieve vrijwilliger is Gerdien Besselink. Zij is inmiddels ruim 29 jaar vrijwilliger bij de Plusbus. De kans dat een andere vrijwilliger in de buurt komt, is klein. ,,Maar zeg nooit nooit. Ik heb mijn leeftijd mee”, grapt De Hoop.

====================================================================================================================================

Jan van Bosheide, Vrijwilliger van de maand Oktober

Van nature treedt Jan van Bosheide niet graag op de voorgrond.

Niet als hij rijdt op de Plusbus, niet als hij klusjes doet voor de kruidentuin en zeker niet als vrijwilliger bij de terminale thuiszorg( VPTZ) .
Op de Plusbus rijdt hij al 5 jaar en vooral dáár ziet hij hoezeer mensen behoefte hebben aan contact, aan een vriendelijk woord.

Hij probeert daarom uitnodigend te zijn, zelf niet teveel te praten, maar een sfeer te scheppen waarin mensen het plezierig hebben. Zijn verpleegkundige achtergrond komt hierbij goed van pas.

Al dit werk doet hij uit maatschappelijke betrokkenheid maar zeker ook omdat hij het leuk vindt en geniet van het rijden door ons prachtige landschap.
Genieten van het IJssellandschap kun je ook mee beleven, als je met hem de 222 treden van de toren van de Martinikerk beklimt. Hij is namelijk ook nog torengids bij de VVV.

Met recht een vrijwilliger van de maand

=================================================================================================================================

Betere bereikbaarheid Plusbus Doesburg

Zoals bekend is het boeken van een rit met de Plusbus tot nu toe uitsluitend mogelijk van 08.30 tot 11.30 uur.

Vanaf maandag 2 maart 2020 is het kantoor bereikbaar van 08.30 tot 12.00 uur en kunnen er ritten dezelfde dag bevestigd worden.

In de middag van 13.00 tot 16.00 uur zullen telefoonvrijwilligers de telefoon opnemen. Zij zullen uw aanvraaggegevens noteren. Er worden ’s middags alleen ritten aangenomen welke minimaal 2 werkdagen later zijn. Definitief wordt het de volgende dag. Dan wordt er door het kantoorteam teruggebeld.

Het telefoonnummer van de Plusbus is: 06 – 41 91 77 57

Hiermee hoopt de Plusbus zoveel mogelijk aan de wensen van onze passagiers tegemoet te komen.

======================================================================================================================================

Met z’n allen op de foto.

Op een mooie zonnige ochtend, zaterdag 29 juni 2019, was er een groepsfoto gepland bij de trappen van Hotel Doesburg/Restaurant de Kade.

Z’on 30 vrijwilligers van de Plusbus Doesburg e.o. kwamen op de oproep van het bestuur af, een goede opkomst dus zodat we echt leuke foto’s konden maken.

Er zijn diverse foto’s genomen ook van boven af. Een vriendelijke bewoonster was zo gewillig haar balkon ter beschikking te stellen.

Na het nemen van een 8 tal foto’s hebben we met z’n allen een lekker en welverdiend kopje koffie met gebak bij Restaurant ‘de Kade’ mogen nuttigen.

Wij willen al onze vrijwilligers die deze ochtend aanwezig waren, van harte bedanken voor hun komst.   

====================================================================================================                

GEWI Haarmode 10 jaar

De vrijwilligers van de Plusbus Doesbug zijn van alle markten thuis. Zo hebben onze zeer enthousiaste vrijwilligers van het eerste uur Gerdien  (GE) en Wim (WI) Besselink  afgelopen zaterdag 1 december een prachtig jubileum gevierd. Op die dag was het nl. 10 jaar geleden dat GEWI haarsalon te Giesbeek geopend werd.  Velen in de regio weten de weg naar de kapsalon te vinden waar Gerdien en haar team die dan de mooiste kapsels maken.

Voor de vrijwilligers van de Plusbus en hun cliënten zijn Gerdien en Wim onvervangbaar. Beiden staan altijd klaar met een lach en een praatje en zijn zeer betrokken vrijwilligers.

Het bestuur van de  Plusbus Doesburg en omstreken feliciteren Gerdien en Wim van harte met hun jubileum.

===================================================================================================================================