NIEUWS

GEWI Haarmode 10 jaar

De vrijwilligers van de Plusbus Doesbug zijn van alle markten thuis. Zo hebben onze zeer enthousiaste vrijwilligers van het eerste uur Gerdien  (GE) en Wim (WI) Besselink  afgelopen zaterdag 1 december een prachtig jubileum gevierd. Op die dag was het nl. 10 jaar geleden dat GEWI haarsalon te Giesbeek geopend werd.  Velen in de regio weten de weg naar de kapsalon te vinden waar Gerdien en haar team die dan de mooiste kapsels maken.

Voor de vrijwilligers van de Plusbus en hun cliënten zijn Gerdien en Wim onvervangbaar. Beiden staan altijd klaar met een lach en een praatje en zijn zeer betrokken vrijwilligers.

Het bestuur van de  Plusbus Doesburg en omstreken feliciteren Gerdien en Wim van harte met hun jubileum.

 

===========================================

Overlijden Gerrit Lusink

Op 24 november 2018 ontvingen wij het verschrikkelijke bericht dat onze zeer gewaardeerde collega en jarenlange vrijwilliger Gerrit Lusink op de leeftijd van 76 jaar  was overleden.

Gerrit was sedert een tiental jaren chauffeur bij de Plusbus Doesburg waar hij door cliënten en collega vrijwilligers geroemd werd voor zijn inzet en zijn humor.

Gerrit voerde zijn werkzaamheden nauwgezet en met erg veel plezier uit. Hij heeft veel vrijwilligers mogen begeleiden en opgeleid tot chauffeur. Hiervoor zullen wij hem altijd dankbaar zijn.

Helaas kwam aan zijn werkzaamheden plotseling een eind nadat Gerrit voor een operatie opgenomen werd in het ziekenhuis. Deze operatie is helaas niet met goed gevolg afgelopen waarna  Gerrit na een zeer kort verblijf in een hospice is overleden.

De “Plusbus familie” is door dit overlijden enorm geschrokken en uit het veld geslagen.

Op 28 november j.l. hebben wij afscheid genomen van Gerrit.

Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen,  familie en vrienden veel sterkte toe om dit verschrikkelijke verlies te dragen.

Wij allen zullen Gerrit erg missen.

 

Bestuur Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o.  

==============================================

Overlijden Leen van der Meijde

 

Op 22 oktober 2018 ontvingen wij het trieste bericht dat onze zeer gewaardeerde collega vrijwilliger

Leen van der Meijde op de leeftijd van 70 jaar  was overleden.

Leen was sedert de zomer van 2017 chauffeur bij de Plusbus Doesburg en reed ook voor de Plusbus Zevenaar.

Chauffeurswerkzaamheden welke Leen graag deed, waar hij enorm veel plezier aan  beleefde en wij hem enorm dankbaar voor zijn.

Helaas kwam hieraan een eind tijdens zijn vakantie in augustus j.l.  waar Leen een hersenbloeding kreeg. Aan de gevolgen hiervan is Leen uiteindelijk overleden.

De “Plusbus familie” is door dit overlijden enorm uit het veld geslagen.

Op 27 oktober j.l. hebben wij afscheid genomen van Leen.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkind,  familie en vrienden veel sterkte toe om dit verschrikkelijke verlies te dragen.

Wij zullen Leen erg missen.

 

Bestuur Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o.  

 

=======================================================

 

Overlijden Rien van den Bogaard

Afgelopen zaterdag, 24 maart 2018, is na een lang ziekbed overleden onze vrijwilliger Rien van den Bogaard.

Wij wisten natuurlijk dat Rien al jarenlang een strijd voerde tegen zijn ziekte maar zijn overlijden is voor ons toch onverwacht gekomen.

De Plusbus gemeenschap is door dit overlijden flink uit het lood geslagen. Rien was sedert 2008 vrijwilliger bij de Plusbus en vanaf 2009 tot heden bestuurslid, waarvan tot februari 2016 als penningmeester.

Op Rien konden we bouwen en vertrouwen. Ondanks de moeilijke jaren heeft Rien zijn werkzaamheden nooit verzaakt. Wij zijn hem dankbaar voor het vele werk wat hij voor de Plusbus heeft gedaan. Rien laat een flinke leegte achter.

Op 31 maart 2018 hebben wij, tijdens een aangrijpende bijeenkomst in het crematorium te Dieren,  afscheid genomen van Rien.

Wij zullen hem missen als vrijwilliger, als bestuurder, als penningmeester, als vriend van de Plusbus maar bovenal als aimabel mens.

Wij wensen Gerdy, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

 Wij zullen Rien nooit vergeten!

 

Bestuur Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o.

============================================================================

Vanaf € 1,00 met de Plusbus mee in Doesburg

PLUSBUS WORDT ALGEMENE VOORZIENING

 

De gemeente Doesburg schakelt de Plusbus in als algemene voorziening voor het aangepaste vervoer van speciale doelgroepen. Het gaat hier om inwoners van 55 jaar en ouder die moeite hebben met het openbare vervoer en inwoners van 12 jaar en ouder met een beperking en/of die rolstoelgebruiker zijn. Zij kunnen vanaf 3 april voor een zeer aantrekkelijk tarief aangepast reizen in en om Doesburg met de Plusbus.

 Een Wmo-pas of een speciale indicatie van de gemeente is dan niet (meer) nodig. “Dat gemak is een enorm winstpunt”, vindt wethouder Bollen. “Met de Plusbus kan iedereen er gemakkelijk op uit gaan, zoals gezellig naar de inloop, samen eten in Grotenhuys of de Beumerskamp of gewoon even lekker de stad in. Inwoners worden zo zelfstandiger en zelfredzamer en zullen zich minder eenzaam of opgesloten voelen. Zeker omdat de prijs er naar is. Voor € 1,- worden zij in Doesburg vervoerd en voor een iets hoger bedrag tot 15 kilometer rondom Doesburg.”

Vertrouwd gezicht
De Plusbus biedt aangepast vervoer in Doesburg en omstreken. Dat doet zij al sinds 1991 en de Plusbus is dan ook een vertrouwd gezicht in Doesburg. Zij bieden individueel vervoer of groepsvervoer van deur tot deur, uitgevoerd door vrijwilligers. De mensen worden vervoerd in een auto of bus met rolstoellift. Theo van Leeuwen, voorzitter Plusbus, is blij met de samenwerking met de gemeente: “Wij rijden met veel plezier voor de mensen die moeite hebben met het openbare vervoer. Dat we nu als algemene voorziening worden ingezet past uitstekend in onze beleidsvisie.”

Plusbus voor lokaal vervoer
Inwoners met een Wmo pas en/of een indicatie van de gemeente kunnen nu kiezen of ze met AVAN of met de Plusbus reizen. De gemeente Doesburg denkt dat de Plusbus bij uitstek geschikt is voor het lokale vervoer. Het gaat dan vooral om het sociale vervoer. Dus mensen die in of rond Doesburg op bezoek gaan bij vrienden of familie, die naar de kapper willen gaan of een medisch bezoek moeten afleggen. Voor het vervoer verder in de regio en het maatwerkvervoer, zoals leerlingenvervoer en vervoer van en naar een dagbesteding, blijft AVAN de beste partner.

Van maandag tot en met zaterdag
De Plusbus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 18.00 uur. Avondritten vinden in overleg plaats en gaan alleen door als er een chauffeur beschikbaar is. Op zon- een feestdagen rijdt de Plusbus niet. Ritten moeten twee dagen van te voren aangevraagd worden via de website, www.Plusbusdoesburg.nl, of door te bellen met de centrale (06-41917757). De centrale is op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 11:30 uur.