Jan van Bosheide, Vrijwilliger van de maand Oktober

Van nature treedt Jan van Bosheide niet graag op de voorgrond.

Niet als hij rijdt op de Plusbus, niet als hij klusjes doet voor de kruidentuin en zeker niet als vrijwilliger bij de terminale thuiszorg( VPTZ) .
Op de Plusbus rijdt hij al 5 jaar en vooral dáár ziet hij hoezeer mensen behoefte hebben aan contact, aan een vriendelijk woord.

Hij probeert daarom uitnodigend te zijn, zelf niet teveel te praten, maar een sfeer te scheppen waarin mensen het plezierig hebben. Zijn verpleegkundige achtergrond komt hierbij goed van pas.

Al dit werk doet hij uit maatschappelijke betrokkenheid maar zeker ook omdat hij het leuk vindt en geniet van het rijden door ons prachtige landschap.
Genieten van het IJssellandschap kun je ook mee beleven, als je met hem de 222 treden van de toren van de Martinikerk beklimt. Hij is namelijk ook nog torengids bij de VVV.

Met recht een vrijwilliger van de maand!

________________________________________________________________________________________________________________

De Plusbus Doesburg gaat weer rijden.

Met ingang van maandag 8 juni gaat de Plusbus Doesburg weer beperkt rijden met een tweetal bussen.

Dit heeft mede te maken met het weer hervatten van de dagbestedingen, welke ook in aangepaste vorm weer gaan opstarten of al zijn opgestart.

Hierbij dienen uiteraard de veiligheidsregels -zoveel als mogelijk is- in acht te worden genomen, dus o.a. niet meer dan 2 passagiers in een bus tegelijk vervoeren en beschermingsmiddelen gebruiken.

Iedere passagier zal een mondkapje dienen te dragen. Deze zullen door de passagiers zelf aangeschaft moeten worden. Heeft u geen mondkapje, dan kunnen wij u helaas niet vervoeren.

De Plusbus Doesburg is vanaf 8 juni bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 11.30 uur.

T: 06 41 91 77 57

E: plusbus.doesburg@gmail.com

Of kijk op de Facebookpagina van Plusbus Doesburg.


Coronavirus en Plusbus Doesburg

Aangezien het ernaar uitziet dat wij de komende tijd (nog) niet kunnen gaan rijden, is er wel de noodzaak om onze bussen ‘rijdend te houden’ en hier tegelijkertijd onderhoud aan te kunnen doen.

Een aantal zeer vriendelijke, bereidwillige vrijwilligers hebben zich aangemeld om in een kleine setting dit te gaan doen.

Zo hoopt de Plusbus, als het straks weer mag en kan, u veilig van deur tot deur te brengen.

Wij wensen u en uw naasten veel sterkte en succes met het voorkomen van het virus.

 

Let op elkaar en blijf allemaal gezond!

=====================================================================================================================

 

 

 Tijdelijke stopzetting activiteiten Plusbus Doesburg

 

Geachte klanten,

In het kader van het voorkomen van de verspreiding van het Coronavirus hebben de diverse instanties, welke dagopvang in ons werkgebied aanbieden, besloten om hun deuren zeker tot en met 6 april a.s. te sluiten. Vervoer via de Plusbus naar deze dagopvang is derhalve niet meer nodig. Ook hebben onze klanten, die om andere redenen voor het vervoer van de Plusbus kiezen, zelf besloten om, begrijpelijkerwijs, hun ritten af te zeggen.

Uit veiligheidsoverwegingen voor onze klanten en onze chauffeurs wil ook de Plusbus verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk beperken. U zult begrijpen dat frequente personenwissel in onze bussen de kans op verspreiding vergroot.

Het betreft een bijzondere situatie in Nederland en in de rest van de wereld en dit vraagt ook om bijzondere maatregelen. Het bestuur van de Plusbus heeft derhalve besloten, omdat er ook geen vraag voor vervoer meer is, tot nader order het vervoer stop te zetten.

Wij snappen dat dit voor onze klanten teleurstellend kan zijn maar vragen uw begrip voor deze, mede door de Rijksoverheid ingegeven, maatregelen.

Wij wensen u en uw naasten veel sterkte en succes met het voorkomen van het virus.

Blijf allemaal gezond!

 

Bestuur Plusbus

 

========================================================================================

Betere bereikbaarheid Plusbus Doesburg

Zoals bekend is het boeken van een rit met de Plusbus tot nu toe uitsluitend mogelijk van 08.30 tot 11.30 uur.

Vanaf maandag 2 maart 2020 is het kantoor bereikbaar van 08.30 tot 12.00 uur en kunnen er ritten dezelfde dag bevestigd worden.

In de middag van 13.00 tot 16.00 uur zullen telefoonvrijwilligers de telefoon opnemen. Zij zullen uw aanvraaggegevens noteren. Er worden ’s middags alleen ritten aangenomen welke minimaal 2 werkdagen later zijn. Definitief wordt het de volgende dag. Dan wordt er door het kantoorteam teruggebeld.

Het telefoonnummer van de Plusbus is: 06 – 41 91 77 57

Hiermee hoopt de Plusbus zoveel mogelijk aan de wensen van onze passagiers tegemoet te komen.

 

 

=============================================================================================================

Plusbus in Doesburg groeit naar 25.000 ritten.

Doesburg De Plusbus in Doesburg heeft een goed jaar achter de rug.

In 2019 heeft de bus voor 55-plussers 496 mensen als klant gehad. Zij waren samen goed voor 25.000 ritten, een stijging van 27% ten opzichte van 2018.

De Plusbus in Doesburg biedt ouderen de mogelijkheid langer zelfstandig te participeren in de samenleving. De Plusbus brengt 55-plussers en inwoners van alle leeftijden met een beperking van deur tot deur in Doesburg en dorpen tot en met 15 kilometer daarbuiten. Om boodschappen te doen, voor een familie of vrienden bezoek of een bezoek aan huisartsen of ziekenhuizen. Passagiers betalen een klein bedrag, begeleiders rijden gratis mee.

De Plusbus Doesburg en Omstreken worden mogelijk gemaakt door de inzet van vele vriendelijke vrijwilligers. Eind vorig jaar werd er een nieuwe volledig elektrische bus aan het wagenpark toegevoegd. Daarin is de Plusbus Doesburg een trendzetter in de regio en de derde organisatie in het land die met een elektrische bus rijdt, zo meldt de stichting trots.

                                                                         

=====================================================================================================================

Opnieuw vervanging van ons wagenpark.

Sinds maandag 8 januari rijd Plusbus Doesburg e.o. in een nieuwe Ford Transit. De nieuwe Transit vervangt de 10 jaar oude Ford Transit.

                                                                           

Deze Ford Transit is een verlengde en verhoogde bus met een Euro6 norm motor. De bus is bijzonder luxueus uitgevoerd met o.a. verwarming en ventilatie mogelijkheid boven elke passagier en heeft een automatische versnellingsbak voor comfortabel vervoer

                                                                           

 

Onze voorzitter Theo van Leeuwen heeft de sleutels in ontvangst genomen van Jan Willem Schel van Garage Schel in Angerlo.

                                                                           

Wij hopen hier weer vele jaren mee te kunnen rijden en onze passagiers op een zo comfortabele mogelijke wijze te vervoeren.

 

===================================================================================================================

Doesburg 18 december 2019

Plusbus Doesburg e.o. rijdt elektrisch.

Sinds 18 december is een nieuwe volledig elektrische bus aan het wagenpark toegevoegd. Daarin is De Plusbus Doesburg e.o. een trendsetter in deze regio en de derde organisatie die met een elektrische bus rijdt. Daar was wethouder Peter Bollen, (ook aanwezig bij het overhandigen van de Bus), die duurzaamheid in Doesburg aanjaagt, natuurlijk uiterst blij mee. De wethouder zei zeer verheugd te zijn dat de Plusbus Doesburg deze primeur heeft.

                                                                        

Voorzitter Theo van Leeuwen nam trots de sleutels in ontvangst van Robert Kleine van Garage Kleine & Zonen B.V in Doesburg.

                                                                        

In deze elektrische Nissan-bus kunnen 6 passagiers vervoerd worden of 2 passagiers en een rolstoeler en heeft een bereik van ca. 250 km bij een volle accu.

Wij hopen hier vele jaren mee elektrische te kunnen rijden en onze passagiers op een zo comfortabele mogelijke wijze te vervoeren.

 

=====================================================================================================================

 

=====================================================================================================================

 

Met z’n allen op de foto.

Op een mooie zonnige ochtend, zaterdag 29 juni 2019, was er een groepsfoto gepland bij de trappen van Hotel Doesburg/Restaurant de Kade.

Z’on 30 vrijwilligers van de Plusbus Doesburg e.o. kwamen op de oproep van het bestuur af, een goede opkomst dus zodat we echt leuke foto’s konden maken.

           

Er zijn diverse foto’s genomen ook van boven af. Een vriendelijke bewoonster was zo gewillig haar balkon ter beschikking te stellen.

                                                    

Na het nemen van een 8 tal foto’s hebben we met z’n allen een lekker en welverdiend kopje koffie met gebak bij Restaurant ‘de Kade’ mogen nuttigen.

Wij willen al onze vrijwilligers die deze ochtend aanwezig waren, van harte bedanken voor hun komst.                     

 

=====================================================================================================================

NIEUWS

April 2019: Lintje voor “oud Plusbusser” Rob Kamerbeek.

Doesburg – Rob Kamerbeek is door burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Onder het motto: “het komt allemaal goed” verzette hij grote bergen werk in Doesburg. Hij begon in 1996 als chauffeur op de Plusbus Doesburg. Tot 2008 maakte hij vele ritten. In deze periode was hij ook actief bij de Stichting Welzijn Ouderen Doesburg (SWOD) bij de aanleg en onderhoud van het personen-alarmeringssysteem. Van 2013 tot 2017 werkte Kamerbeek in zorgcentrum De Hessengracht. Daar werd hij zeer gewaardeerd door cliënten en medewerkers. Voor familieleden van cliënten was hij een vertrouwd gezicht. Van 2014 tot en meet 2018 was hij vrijwilligers bij Cultureel Centrum Gasthuiskerk Doesburg. Daar was hij bijna dagelijks aanwezig. Hij assisteerde bij diverse voorkomende werkzaamheden met veel plezier en toewijding.

Namens de Plusbus feliciteren wij Rob van harte met deze eervolle onderscheiding.

Foto: Hanny ten Dolle

====================================================================================================================

Maart 2019: Nieuwe Plusbus

Sinds maandag 15 maart rijden wij met deze Peugeot Boxer met Euro 6-norm motor (minder vervuilend door Blue Add injectie). Deze bus is luxer en mooier uitgevoerd dan andere bussen met o.a. stoelen die het in- en uitstappen gemakkelijker maken voor onze passagiers en heeft betere verwarming, ventilatie (airco) en verlichting boven elke stoel!
Voorzitter Theo van Leeuwen neemt de sleutels in ontvangst van Jan Willem Schel van Garage Schel in Angerlo.   
Het bestuur test de rolstoellift.

Wij hopen hier weer vele jaren mee te kunnen rijden en onze passagiers op een zo comfortabele mogelijke wijze te vervoeren.

====================================================================================================================

 

GEWI Haarmode 10 jaar

De vrijwilligers van de Plusbus Doesbug zijn van alle markten thuis. Zo hebben onze zeer enthousiaste vrijwilligers van het eerste uur Gerdien  (GE) en Wim (WI) Besselink  afgelopen zaterdag 1 december een prachtig jubileum gevierd. Op die dag was het nl. 10 jaar geleden dat GEWI haarsalon te Giesbeek geopend werd.  Velen in de regio weten de weg naar de kapsalon te vinden waar Gerdien en haar team die dan de mooiste kapsels maken.

Voor de vrijwilligers van de Plusbus en hun cliënten zijn Gerdien en Wim onvervangbaar. Beiden staan altijd klaar met een lach en een praatje en zijn zeer betrokken vrijwilligers.

Het bestuur van de  Plusbus Doesburg en omstreken feliciteren Gerdien en Wim van harte met hun jubileum.

 

=====================================================================================================================

 

 

Vanaf € 1,00 met de Plusbus mee in Doesburg

PLUSBUS WORDT ALGEMENE VOORZIENING

 

De gemeente Doesburg schakelt de Plusbus in als algemene voorziening voor het aangepaste vervoer van speciale doelgroepen. Het gaat hier om inwoners van 55 jaar en ouder die moeite hebben met het openbare vervoer en inwoners van 12 jaar en ouder met een beperking en/of die rolstoelgebruiker zijn. Zij kunnen vanaf 3 april voor een zeer aantrekkelijk tarief aangepast reizen in en om Doesburg met de Plusbus.

 Een Wmo-pas of een speciale indicatie van de gemeente is dan niet (meer) nodig. “Dat gemak is een enorm winstpunt”, vindt wethouder Bollen. “Met de Plusbus kan iedereen er gemakkelijk op uit gaan, zoals gezellig naar de inloop, samen eten in Grotenhuys of de Beumerskamp of gewoon even lekker de stad in. Inwoners worden zo zelfstandiger en zelfredzamer en zullen zich minder eenzaam of opgesloten voelen. Zeker omdat de prijs er naar is. Voor € 1,- worden zij in Doesburg vervoerd en voor een iets hoger bedrag tot 15 kilometer rondom Doesburg.”

Vertrouwd gezicht
De Plusbus biedt aangepast vervoer in Doesburg en omstreken. Dat doet zij al sinds 1991 en de Plusbus is dan ook een vertrouwd gezicht in Doesburg. Zij bieden individueel vervoer of groepsvervoer van deur tot deur, uitgevoerd door vrijwilligers. De mensen worden vervoerd in een auto of bus met rolstoellift. Theo van Leeuwen, voorzitter Plusbus, is blij met de samenwerking met de gemeente: “Wij rijden met veel plezier voor de mensen die moeite hebben met het openbare vervoer. Dat we nu als algemene voorziening worden ingezet past uitstekend in onze beleidsvisie.”

Plusbus voor lokaal vervoer
Inwoners met een Wmo pas en/of een indicatie van de gemeente kunnen nu kiezen of ze met AVAN of met de Plusbus reizen. De gemeente Doesburg denkt dat de Plusbus bij uitstek geschikt is voor het lokale vervoer. Het gaat dan vooral om het sociale vervoer. Dus mensen die in of rond Doesburg op bezoek gaan bij vrienden of familie, die naar de kapper willen gaan of een medisch bezoek moeten afleggen. Voor het vervoer verder in de regio en het maatwerkvervoer, zoals leerlingenvervoer en vervoer van en naar een dagbesteding, blijft AVAN de beste partner.

Van maandag tot en met zaterdag
De Plusbus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 18.00 uur. Avondritten vinden in overleg plaats en gaan alleen door als er een chauffeur beschikbaar is. Op zon- een feestdagen rijdt de Plusbus niet. Ritten moeten twee dagen van te voren aangevraagd worden via de website, www.Plusbusdoesburg.nl, of door te bellen met de centrale (06-41917757). De centrale is op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 11:30 uur.