NIEUWS

April 2019: Lintje voor “oud Plusbusser” Rob Kamerbeek.

Doesburg – Rob Kamerbeek is door burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Onder het motto: “het komt allemaal goed” verzette hij grote bergen werk in Doesburg. Hij begon in 1996 als chauffeur op de Plusbus Doesburg. Tot 2008 maakte hij vele ritten. In deze periode was hij ook actief bij de Stichting Welzijn Ouderen Doesburg (SWOD) bij de aanleg en onderhoud van het personen-alarmeringssysteem. Van 2013 tot 2017 werkte Kamerbeek in zorgcentrum De Hessengracht. Daar werd hij zeer gewaardeerd door cliënten en medewerkers. Voor familieleden van cliënten was hij een vertrouwd gezicht. Van 2014 tot en meet 2018 was hij vrijwilligers bij Cultureel Centrum Gasthuiskerk Doesburg. Daar was hij bijna dagelijks aanwezig. Hij assisteerde bij diverse voorkomende werkzaamheden met veel plezier en toewijding.

Namens de Plusbus feliciteren wij Rob van harte met deze eervolle onderscheiding.

Foto: Hanny ten Dolle

 

Maart 2019: Nieuwe Plusbus

Sinds maandag 15 maart rijden wij met deze Peugeot Boxer met Euro 6-norm motor (minder vervuilend door Blue Add injectie). Deze bus is luxer en mooier uitgevoerd dan andere bussen met o.a. stoelen die het in- en uitstappen gemakkelijker maken voor onze passagiers en heeft betere verwarming, ventilatie (airco) en verlichting boven elke stoel!
Voorzitter Theo van Leeuwen neemt de sleutels in ontvangst van Jan Willem Schel van Garage Schel in Angerlo.   
Het bestuur test de rolstoellift.

Wij hopen hier weer vele jaren mee te kunnen rijden en onze passagiers op een zo comfortabele mogelijke wijze te vervoeren.

====================================================

 

GEWI Haarmode 10 jaar

De vrijwilligers van de Plusbus Doesbug zijn van alle markten thuis. Zo hebben onze zeer enthousiaste vrijwilligers van het eerste uur Gerdien  (GE) en Wim (WI) Besselink  afgelopen zaterdag 1 december een prachtig jubileum gevierd. Op die dag was het nl. 10 jaar geleden dat GEWI haarsalon te Giesbeek geopend werd.  Velen in de regio weten de weg naar de kapsalon te vinden waar Gerdien en haar team die dan de mooiste kapsels maken.

Voor de vrijwilligers van de Plusbus en hun cliënten zijn Gerdien en Wim onvervangbaar. Beiden staan altijd klaar met een lach en een praatje en zijn zeer betrokken vrijwilligers.

Het bestuur van de  Plusbus Doesburg en omstreken feliciteren Gerdien en Wim van harte met hun jubileum.

 

===========================================

 

 

Vanaf € 1,00 met de Plusbus mee in Doesburg

PLUSBUS WORDT ALGEMENE VOORZIENING

 

De gemeente Doesburg schakelt de Plusbus in als algemene voorziening voor het aangepaste vervoer van speciale doelgroepen. Het gaat hier om inwoners van 55 jaar en ouder die moeite hebben met het openbare vervoer en inwoners van 12 jaar en ouder met een beperking en/of die rolstoelgebruiker zijn. Zij kunnen vanaf 3 april voor een zeer aantrekkelijk tarief aangepast reizen in en om Doesburg met de Plusbus.

 Een Wmo-pas of een speciale indicatie van de gemeente is dan niet (meer) nodig. “Dat gemak is een enorm winstpunt”, vindt wethouder Bollen. “Met de Plusbus kan iedereen er gemakkelijk op uit gaan, zoals gezellig naar de inloop, samen eten in Grotenhuys of de Beumerskamp of gewoon even lekker de stad in. Inwoners worden zo zelfstandiger en zelfredzamer en zullen zich minder eenzaam of opgesloten voelen. Zeker omdat de prijs er naar is. Voor € 1,- worden zij in Doesburg vervoerd en voor een iets hoger bedrag tot 15 kilometer rondom Doesburg.”

Vertrouwd gezicht
De Plusbus biedt aangepast vervoer in Doesburg en omstreken. Dat doet zij al sinds 1991 en de Plusbus is dan ook een vertrouwd gezicht in Doesburg. Zij bieden individueel vervoer of groepsvervoer van deur tot deur, uitgevoerd door vrijwilligers. De mensen worden vervoerd in een auto of bus met rolstoellift. Theo van Leeuwen, voorzitter Plusbus, is blij met de samenwerking met de gemeente: “Wij rijden met veel plezier voor de mensen die moeite hebben met het openbare vervoer. Dat we nu als algemene voorziening worden ingezet past uitstekend in onze beleidsvisie.”

Plusbus voor lokaal vervoer
Inwoners met een Wmo pas en/of een indicatie van de gemeente kunnen nu kiezen of ze met AVAN of met de Plusbus reizen. De gemeente Doesburg denkt dat de Plusbus bij uitstek geschikt is voor het lokale vervoer. Het gaat dan vooral om het sociale vervoer. Dus mensen die in of rond Doesburg op bezoek gaan bij vrienden of familie, die naar de kapper willen gaan of een medisch bezoek moeten afleggen. Voor het vervoer verder in de regio en het maatwerkvervoer, zoals leerlingenvervoer en vervoer van en naar een dagbesteding, blijft AVAN de beste partner.

Van maandag tot en met zaterdag
De Plusbus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 18.00 uur. Avondritten vinden in overleg plaats en gaan alleen door als er een chauffeur beschikbaar is. Op zon- een feestdagen rijdt de Plusbus niet. Ritten moeten twee dagen van te voren aangevraagd worden via de website, www.Plusbusdoesburg.nl, of door te bellen met de centrale (06-41917757). De centrale is op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 11:30 uur.