NIEUWS

ANWB ROLLATORCHECK DOESBURG

Gun je rollator een gratis rollatorcheck: de ANWB, (Caleidoz Welzijn) Repair Café Doesburg, Xycleservice Doesburg, Cambio en de Plusbus Doesburg e.o. staan klaar om je rollator te controleren op mogelijke gebreken. Kleine problemen verhelpen we ter plekke. En jij geniet intussen van een gratis kop koffie. Tevens worden tips en instructies omtrent lichaamshouding en hoe je veilig achter een rollator kunt lopen verstrekt door afwisselend FysioKort , Fysiotherapie Ruesink en Praktijk voor Ergotherapie Dieren e.o.

WAAR EN HOE LAAT:

  1. Woensdag 20 juni 2018 tussen 13.30 uur en 16.30 uur op de Beumerskamp (Beinum), Breedestraat 39, 6983 AC Doesburg
  2. Zaterdag 23 juni 2018 tussen 13.30 uur en 16.30 uur in Restaurant Cambio in het Grotenhuys (voormalig IJsselzicht) van Brakellaan 54 , 6981 JN Doesburg (ingang restaurant aan het einde van de van Grotenhuysstraat)

VERVOER :

Met de Plusbus kun je voor dit project voor slechts  € 1,00 gehaald en gebracht worden naar de beide locaties. Je dient de ritaanvraag zelf te regelen via de website www.plusbusdoesburg.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur – 11.30 uur op 06-41917757. Vervoer op woensdag of zaterdag voor de rollatorcheck is mogelijk, mits je minimaal 2 dagen van tevoren de Plusbus mailt of belt.

VALLEN VOORKOMEN:

Met de actie willen ANWB en genoemde organisaties, aandacht vragen voor de technische staat van de rollator. De rollatorcheck moet zo veel mogelijk voorkomen dat ouderen, door een val met de rollator, op de Spoedeisende Hulp terechtkomen. Zorg daarom voor een rollator die technisch in orde is en op de juiste hoogte is afgesteld. De rollatorcheck wordt uitgevoerd door vrijwilligers van ANWB, (Caleidoz) Repair Café Doesburg, Xycleservice Doesburg,  FysioKort , Fysiotherapie Ruesink en Praktijk voor Ergotherapie Dieren e.o.

MEER WETEN:

Vragen over de rollatorcheck kun je kwijt via de plaatselijke ANWB consuls:

E a.j.oosten@planet.nl of M 06-22232025 en

E cathy.backer54@gmail.com of M 06-57740007

 

=======================================================

 

Overlijden Rien van den Bogaard

Afgelopen zaterdag, 24 maart 2018, is na een lang ziekbed overleden onze vrijwilliger Rien van den Bogaard.

Wij wisten natuurlijk dat Rien al jarenlang een strijd voerde tegen zijn ziekte maar zijn overlijden is voor ons toch onverwacht gekomen.

De Plusbus gemeenschap is door dit overlijden flink uit het lood geslagen. Rien was sedert 2008 vrijwilliger bij de Plusbus en vanaf 2009 tot heden bestuurslid, waarvan tot februari 2016 als penningmeester.

Op Rien konden we bouwen en vertrouwen. Ondanks de moeilijke jaren heeft Rien zijn werkzaamheden nooit verzaakt. Wij zijn hem dankbaar voor het vele werk wat hij voor de Plusbus heeft gedaan. Rien laat een flinke leegte achter.

Op 31 maart 2018 hebben wij, tijdens een aangrijpende bijeenkomst in het crematorium te Dieren,  afscheid genomen van Rien.

Wij zullen hem missen als vrijwilliger, als bestuurder, als penningmeester, als vriend van de Plusbus maar bovenal als aimabel mens.

Wij wensen Gerdy, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

 Wij zullen Rien nooit vergeten!

 

Bestuur Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o.

============================================================================

Vanaf € 1,00 met de Plusbus mee in Doesburg

PLUSBUS WORDT ALGEMENE VOORZIENING

 

De gemeente Doesburg schakelt de Plusbus in als algemene voorziening voor het aangepaste vervoer van speciale doelgroepen. Het gaat hier om inwoners van 55 jaar en ouder die moeite hebben met het openbare vervoer en inwoners van 12 jaar en ouder met een beperking en/of die rolstoelgebruiker zijn. Zij kunnen vanaf 3 april voor een zeer aantrekkelijk tarief aangepast reizen in en om Doesburg met de Plusbus.

 Een Wmo-pas of een speciale indicatie van de gemeente is dan niet (meer) nodig. “Dat gemak is een enorm winstpunt”, vindt wethouder Bollen. “Met de Plusbus kan iedereen er gemakkelijk op uit gaan, zoals gezellig naar de inloop, samen eten in Grotenhuys of de Beumerskamp of gewoon even lekker de stad in. Inwoners worden zo zelfstandiger en zelfredzamer en zullen zich minder eenzaam of opgesloten voelen. Zeker omdat de prijs er naar is. Voor € 1,- worden zij in Doesburg vervoerd en voor een iets hoger bedrag tot 15 kilometer rondom Doesburg.”

Vertrouwd gezicht
De Plusbus biedt aangepast vervoer in Doesburg en omstreken. Dat doet zij al sinds 1991 en de Plusbus is dan ook een vertrouwd gezicht in Doesburg. Zij bieden individueel vervoer of groepsvervoer van deur tot deur, uitgevoerd door vrijwilligers. De mensen worden vervoerd in een auto of bus met rolstoellift. Theo van Leeuwen, voorzitter Plusbus, is blij met de samenwerking met de gemeente: “Wij rijden met veel plezier voor de mensen die moeite hebben met het openbare vervoer. Dat we nu als algemene voorziening worden ingezet past uitstekend in onze beleidsvisie.”

Plusbus voor lokaal vervoer
Inwoners met een Wmo pas en/of een indicatie van de gemeente kunnen nu kiezen of ze met AVAN of met de Plusbus reizen. De gemeente Doesburg denkt dat de Plusbus bij uitstek geschikt is voor het lokale vervoer. Het gaat dan vooral om het sociale vervoer. Dus mensen die in of rond Doesburg op bezoek gaan bij vrienden of familie, die naar de kapper willen gaan of een medisch bezoek moeten afleggen. Voor het vervoer verder in de regio en het maatwerkvervoer, zoals leerlingenvervoer en vervoer van en naar een dagbesteding, blijft AVAN de beste partner.

Van maandag tot en met zaterdag
De Plusbus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 18.00 uur. Avondritten vinden in overleg plaats en gaan alleen door als er een chauffeur beschikbaar is. Op zon- een feestdagen rijdt de Plusbus niet. Ritten moeten twee dagen van te voren aangevraagd worden via de website, www.Plusbusdoesburg.nl, of door te bellen met de centrale (06-41917757). De centrale is op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 11:30 uur.